Energirigtige løsninger

Vi beskæftiger os med energirigtige løsninger der er bæredygtige og holdbare indenfor VVS, i Svendborg og på hele Sydfyn.

Vi har mange års erfaring i, at hjælpe vores kunder med, at finde den helt rigtige energiløsning, der passer til netop deres bolig eller virksomhed.

Du kan derfor være sikker på, at Skovsminde Vvs vejleder ud fra egne erfaringer. Målet er at  forbedre kundens energiøkonomi.

Vi kigger på din bolig, hvorefter vi vurderer, hvilke muligheder der er for at energioptimere.

 Skovsminde Vvs står klar med den seneste viden inden for bl.a. energimærkning, vand- og varmegenvinding.

Leder du efter energirigtige løsninger indenfor VVS i Svendborg eller på Sydfyn så kontakt os.

Vi tilbyder følgende indenfor energirigtige  løsninger:

  • Fjernvarme

Fjernvarme er et fælles lokalt eller regionalt varmesystem. Det bygger på, at vandet cirkulerer i et lukket system. Varmt vand fra varmeværket bliver sendt ud til forbrugerne og det afkølede vand sendes retur til værket, hvor det bliver genopvarmet.

Det varme vand fra fjernvarmeværket afgiver varmen i dit hus, og det skal være 35 grader koldere, når det løber tilbage til fjernvarmeværket. På den måde bliver fjernvarmen så billig som muligt for dig, og varmeenergien udnyttes bedst muligt.

Ved at lade os løse opgaven med fjernvarme fra start, får du den nødvendige ekspertise, og du undgår irriterende fejl på systemet.

Vi kommer også gerne ud til dig. Ring til os og få en uforpligtende snak og et godt tilbud på din nye fjernvarmeinstallation.

Læs mere her
  • Varmepumper:

– Jordvarme

Med et jordvarmeanlæg benytter man jordens varme som opvarmningskilde. Jordvarmen bliver opfanget i det øverste lag jord, eksempelvis i en græsplæne, hvor solens energi er med til at opvarme overfladen. Derefter sendes varmen videre til varmepumpen.

Selve anlægget er ganske simpelt, det består af en lang slange, samt en varmepumpe.  Slangen, som optager varmen fra jorden,  graves ned i det øverste lag af jorden, og tilknyttes varmepumpen.

For hver kvadratmeter bolig skal der bruges 1-3 m2 til slange.

Læs mere her

-Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er et miljøvenligt og prisbesparende alternativ til oliekedler, naturgas og fjernvarme.

Med en luft til vand varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til varme og varmt vand. Varmepumpen er forbundet til  boligens centralvarmesystem, som giver varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen.

En luft til vand varmepumpe er:

Driftssikker

Lydsvag

Energieffektiv

Miljøvenlig

Læs mere her

Luft til luft varmepumpe

Med en luft til luft varmepumpe er det udeluftens varme, der med et lille strømforbrug komprimeres til at producere varme og varmt vand til din bolig.

Læs mere her
  • Gas fyr og gas forbrugende produkter

Når et gasfyr anvendes til at varme et hus op, er det naturgas, der brændes af. Naturgassen ledes via et rør ind i gasfyrets brænder. Her antændes det og leverer varme til radiatorer, der findes i huset. eller gulvvarmesystem. Desuden varmes brugsvand op, så du har varmt vand i vandhanerne.

Læs mere her
  • Vandvarmere & Vekslere

En vandvarmer sikrer, at man kan få varmt vand, selv uden at huset har et centralvarmesystem. Vandvarmere installeres ofte i fritids- og sommerhuse.

Temperaturen i vandet ligger mellem 10 og 65° c, og styres automatisk af en termostat.

Vi har samlet nogle af markedets bedste vandvarmere, og i mange forskellige størrelser.

Udover salg af vandvarmere, sørger vi også for montering og installation af beholderen, så den er klar til brug.

Læs mere her
  • Pillefyr/pilleovn/stokerovn

Et pillefyr er et varmeanlæg, som har samme funktion som gasfyr, og kan dermed opvarme dit hus og dit brugsvand. Forskellen er, at du fylder fyret med træpiller. Opvarmningen fungerer således, at der fyldes piller i magasinet, hvorfra de automatisk føres i brænderen i takt med forbrændingen. varmen optages i kedlen og ledes derfra rundt i radiatorer eller gulvvarme.

Læs mere her
  • Cirkulationspumper

En cirkulationspumpes formål er, at pumpe det varme vand rundt i din boligs installationer. Den pumper varmt vand ind i dine vandhaner og i bruseren, mens en anden cirkulationspumpe sender det varme vand rundt i dine radiatorer eller ned i rørene, der varmer dit gulv.

En gammel cirkulationspumpe kører ofte på højtryk, også selvom der ikke bruges varmt vand. I nogle boliger kan en enkelt ældre cirkulationspumpe stå for 10% af boligens årlige elforbrug.

Vi skifter gerne dine gamle cirkulationspumper.

Læs mere her
  • Gulvvarme

Vandbaseret gulvvarme

Ved vandbaseret gulvvarme sendes vandet fra husets centralvarmeanlæg ud i de gulvvarmeslanger, som ligger umiddelbart under gulvet. Disse slanger varmer huset op. Radiatorer i huset bliver derfor, i de fleste tilfælde, overflødige.

At installere vandbaseret gulvvarme er et godt valg, hvis du vil erstatte eller supplere dine gamle radiatorer. Denne type gulvvarme fordeler nemlig varmen mere jævnt i boligens rum. Derved kan temperaturen ofte sænkes et par grader.

El gulvvarme

Du har også mulighed for at varme gulvene i dit hjem op ved hjælp af el. Det er baseret på et net, bestående af et elektrisk kabel, som opvarmes når der løber strøm igennem det.

Kablerne eller måtterne kan enten støbes ind i et betongulv, eller lægges under et trægulv på samme måde som almindelig vand basseret gulvvarme.

Læs mere her

Kontakt os endelig, hvis du vil høre mere, om de enkelte løsninger, eller få et uforpligtende konkurrencedygtigt tilbud.